I Allerød Kommune er de største bebyggede områder i Lillerød og Allerød, samt i Lynge og Uggeløse. Bygningstyperne varierer en del, fra klassiske parcelhuse bygget i 1960erne og 1970erne – i den periode hvor brug af høje koncentrationer af tungmetaller, PCB og asbest, var almindeligt forekommende i byggematerialer. Der er desuden en lang række landejendomme og en del nyere bygninger i kommunen, herunder almennyttige og etageejendomme.
Såvel gamle landejendomme som parcelhuse, er kendt for at kunne indeholde miljøfarlige stoffer, og det er noget kommunen har stort fokus på.
Miljøscreening er lovpligtig
Da kommunen er beliggende på Sjælland, er reglerne for miljøscreening i Allerød Kommune, både bestemt af affaldsbekendtgørelsen som af resten af landet, men også af Forvaltningsgrundlaget for byggeaffald der beskriver hvilke byggematerialer der skal tages miljøprøver af, og hvilke miljøfarlige stoffer der skal analyseres for.
Som for resten af landet er følgende regler gældende for, hvornår man skal screene bygninger for miljøfarlige stoffer:
- Man renoverer mere end 10² af en bygning
- Man genererer mere end 1 ton affald
- Man nedriver en bygning eller dele af den
- Hvis bygningen er opført eller renoveret i perioden 1953-1977, skal den undersøges for PCB
Anmeldelse af byggeaffald
Når en bygning er screenet og inden nedrivningen eller saneringen opstartes, skal affaldet anmeldes til Allerød Kommune. Det gøres ved at uploade miljøscreenings rapporten til bygningsaffald.dk hvorefter kommunen har 14 dage til at anvise det, til det modtageranlæg der kan håndtere det pågældende materiale, og ikke mindst, de miljøfarlige stoffer det måtte indeholde.
Grænseværdier for byggeaffald – Allerød Kommune
Få en erfaren rådgiver på din opgave
Dansk Miljøkontrol
Baldersbuen 29C, 1 th.
2640 Hedehusene Danmark
CVR: 39151391
Tlf.: 7060 5330
Åbningstider
Mandag-fredag:
Kl. 8:00-16:00
Weekend og helligdage:
Lukket